top of page

Genel Seçimler için 3 ay öncesinde ikamet değişikliği yapılması gerekmiyor.

Updated: Mar 8, 2023



Yeni kanun ne söylüyor? Geçtiğimiz Nisan ayında yayımlanan ve önümüzdeki ay yürürlüğe girecek olan Yeni Seçim Kanunu,298 sayılı Kanun’un 33. maddesine şu ek fıkrayı getirdi:


“18/1/1984 tarihli ve 2972 sayılı Mahalli İdareler

ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun uyarınca yapılacak mahalli idareler genel seçiminde, birinci fıkra gereğince yerleşim yeri adresine göre oluşturulan seçimin başlangıç tarihinden üç ay önceki seçmen

kütüğü üzerinden güncelleme işlemleri yapılır.”


2023 Genel Seçimleri Bu Düzenlemeden Etkilenmemektedir. Madde metninde de açıkça görüldüğü üzere; 3 ay evvelden itibaren ikametgahın değiştirilmesine ilişkin düzenleme mahalli idareler genel seçimleri için geçerli olup, 2023 yılında gerçekleşecek Türkiye Genel Seçimleri bu madde kapsamında değildir.


Metnin amacı, insanların kendi bulundukları mahalli idarelere oy verebilmeleri için orada bir süre yaşaması gerekliliğine dayanmaktadır.


Öyleyse ikametgah değişikliği için son gün ne zaman? Seçim tarihi ve seçmen listeleri açıklandıktan sonra bir askı süresi belirleniyor. Henüz belli olmayan bu askı süresi sonuna dek bulunduğunuz yer İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinden ikametgah değişikliklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilgili tarih belirlendiğinde, sosyal medya hesaplarımızdan duyurusunu yapacağız.






11 views0 comments

Recent Posts

See All

İletişim

Karaman Mah. Fulya (170) Sk. Karaman Dernekler Yerleşkesi No: 1 / 213 Nilüfer/BURSA

​​

Tel: +90 850 802 0159

         +90 542 510 4710

bilgi@hakkinisavun.com

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

© 2023 All rights reserved.

Gönderimin için teşekkürler!

bottom of page