top of page

BTK suç işliyor.

Felakette İletişim


Türkiye 10 milyondan fazla vatandaşı etkileyen deprem felaketiyle sarsılmışken; vatandaşlar Anayasa’dan kaynaklı haberleşme hürriyetlerini, başta Twitter olmak üzere sosyal medya uygulamaları aracılığıyla kullanmaktadır. Yurttaşlar Twitter vasıtasıyla afet bölgelerindeki vatandaşlara yardım toplamakta, bu yardımları koordine etmekte, enkaz altındaki kişilere ve yakınlarına dair bilgileri paylaşmaktadır.


Twitter Kısıtlaması


Fakat 8 Şubat 2023 saat 16.30 itibariyle yüzbinlerce insanın hayatını ilgilendiren Twitter uygulamasına erişim engellenmiştir. Medyaya yansıyan haberler, BTK’nın bant daraltma uygulaması yaptığını söylemektedir. BTK’dan henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

BTK Suç İşliyor

BTK’nın keyfi bant daraltma uygulama yetkisi yoktur. Bant daraltma ancak mahkeme kararıyla, tekil ve süreli bir işlem olarak uygulanabilir. Milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren böyle bir zamanda, vatandaşların Anayasal hakkı olan haberleşme hürriyeti, hiçbir gerekçeyle kısıtlanamaz. BTK açıkça suç işlemektedir.


Twitter’ı Derhal Açın


BTK yetkililerini kanunlara uygun davranmaya, bu yetkisiz ve hukuksuz işlemi derhal sonlandırmaya davet ediyoruz. Kesintinin devam etmesi halinde yarından itibaren ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyuna duyururuz.

3 views0 comments
bottom of page